top of page

Juvenil Masculí 25-21 CH La Salle Montcada

Crònica jornada 16: Una gran defensa ens va donar la victòria contra La Salle Montcada.


No fa més de quatre mesos que des d’aquest mateix espai tot eren lloances per a l’equip que ens havia infringit la primera derrota de la temporada. A la crònica d’aquell partit dèiem que l’equip de Montcada ens havia passat per sobre, especialment en una primera part excepcional on el nostre juvenil no veia la porteria contrària, perdia passades fàcils, i la defensa feia aigües. I ja en la primera part d’aquell partit, no tan allunyant en el temps, els nostres perdien de 7 gols.


I què hem de dir ara si en el primer partit jugat al Pavelló de La Marina el BCN es va anar a la mitja part als vestidors amb aquest mateix avantatge de 7 gols (14 a 7)? Doncs el mateix que vam dir llavors però a l’inrevés. S’ha de lloar l’actitud del nostre equip que, malgrat la baixa de dos dels seus baluards (l’Àlex i en Marc), va jugar un dels seus partits més seriosos en defensa.


Sí, la defensa va ser la clau en aquest partit jugat contra el quart classificat de la categoria, el Montcada, que va visitar la pista de La Marina amb una plantilla extensa i molt física. Certament, ja a la presentació dels equips en els prolegòmens del partit es podia apreciar la imponent presència física de la majoria de jugadors del planter de La Salle Montcada. Però això no va impressionar a l’equip juvenil del BCN que va aconseguir frenar els atacs rivals amb un defensa contundent i ordenada tot i que fins gairebé la meitat de la primera part, s’anava per sota en el marcador. Un marcador força ajustat i que en el minut 15 del partit assenyalava un empat a 5 que deixava a les clares la superioritat de les defenses davant dels atacants.


Però un gol des del lloc del pivot d’en Toni, el del 6 a 5, va posar per primera vegada per davant en el lluminós al juvenil –que va seguir dominant- i el nostre entrenador, en Pere, va començar a moure la banqueta introduint variants tàctiques, alguna poc utilitzada fins ara, com l’entrada en defensa d’en Guillem per l’Adrià per a que aquest estigués més fresc quan jugués en atac. També cal destacar en aquesta primera part el debut aquesta temporada d’un jugador que ja porta uns mesos entrenant amb l’equip, l’Ayoub, i que va demostrar en els minuts que va jugar que serà un reforç important per l’equip en el que resta de temporada gràcies a la seva potència i capacitat de lluita. I entre les aturades -una vegada més va estar enorme sota els pals el porter Cristòbal- i l’encert en atac, tant jugant en estàtic com en el contracop o des del punt de penal, es va arribar al descans amb 7 gols de renda. Dos gols només va aconseguir el nostre rival en els darrers quinze minuts de la primera part.


A la segona part el Montcada va accelerar el seu ritme però la defensa de l’equip santsenc es va continuar mostrant prou ferma per a mantenir sempre una diferència de gols que mai va fer perillar la victòria. Així, quan el nostre rival s’apropava en el marcador sempre acabava apareixent “San Cristòbal”, com quan va detenir un penal que hagués permès al Montcada situar-se a tres gols, o bé l’equip acabava trobant en atac a aquells jugadors que veuen porta amb més facilitat, com són l’Adrià, el Rubén, l’Albert o l’Àlvar. I també ens agradaria destacar en aquest sentit el partit realitzat per en Pol que va definir molt bé davant de la porteria rival i que va demostrar que ja ha agafat el ritme i és un jugador important a l’equip.


Al final del partit el marcador indicava una victòria de “només” quatre gols pel BCN però el que és més important, com dèiem a l’inici, és que l’equip es va mostrar molt seriós, molt conjuntant i va practicar un joc vistós, i alhora pràctic, que ens va contagiar a tots els que hi érem a la graderia i ens va fer sortir de tornada cap a casa amb un somriure d’orella a orella. Res a veure amb el partit jugat a l’anada a Montcada on es va perdre per 9 gols de diferència. És evident que el juvenil continua millorant i ho demostra partit a partit.


Som hi, nois! Continueu treballant així!!!!Setzena jornada, Segona catalana juvenil masculina (grup B-primera fase), 24 de febrer del 2018


bottom of page