top of page

Juvenils Masculí 20-41 Salle Bonanova

Quan una derrota per acomiadar l’any es pot considerar una “bonanova”.


Ja saben els lectors d’aquesta crònica que l’origen de la paraula “Bonanova” és Bíblic i que significa bona notícia. Doncs sí, tot i que sembli que un marcador que assenyali un 20-41 en contra no es pot considerar un bon resultat i, per extensió, una bona notícia, en aquest cas podem dir que sí que ho és. I que el nostre equip arriba a l’aturada per les vacances del Nadal amb un cert bon regust.


Bé, s’ha de dir amb la boca petita per que sempre cou perdre per tants gols però és que el nostre juvenil va fer allò que li demanàvem fa uns setmanes: que sabés competir. I ho va fer contra el La Salle Bonanova durant moltes fases del partit i tot i la clara superioritat del nostre rival, va mantenir el tipus i es lluitar durant la majoria del minuts del partit.


El partit va començar força igualat. L’equip de Sarrià-Sant Gervasi es va presentar a la pista de l’Espanya Industrial curt d’efectius. Només podia fer un canvi, i a la porteria, però no va a trigar a mostrar que és un equip competitiu, ben organitzat i amb jugadors en la seva primera línia, tant en atac com en defensa, amb una qualitat més que evident.


Però tot i aquesta qualitat del nostre rival el nostre 7 en el camp va sortir a per totes i fins ben entrada la primera part va aconseguir estar dins del partit. Així, un 9 a 9 en el lluminós ens mostrava aquesta igualtat però un parell d’exclusions seguides que ens va fer arribar a jugar només amb 4 jugadors de camp i unes pèrdues de pilota que van propiciar fàcils contracops del nostre contrincant ens van portar a perdre de 5 gols al descans (10 a 15) però, com dèiem a l’inici, amb la sensació que els jugadors del juvenil del BCN Sants estaven deixant tot el que tenien en el parquet.


A la represa al nostre equip li va costar marcar 7 minuts el primer gol i aquí va acabar el partit, ja que el nostre rival va aconseguir en aquests minuts anar-se definitivament en el marcador. Els seus centrals i laterals entraven una i altra vegada pel centre de la nostra defensa o bé circulaven ràpidament la pilota cap els extrems i aconseguien marcar fàcilment gols (26 gols en aquesta segona part) i vam demostrar el perquè comptaven tots els partits com a victòries. Però com ja hem dit en paràgrafs anteriors els nostres jugadors van mostrar una enteresa que no havíem vist en altres partits quan se’n va per sota en el marcador. Es van refer i van aconseguir un joc, per moments fluid i efectiu en atac. De fet, van tornar a marcar altres 10 gols en aquesta segona part a un rival que tot i que va mantenir la mitjana de gols que fins ara portava a la lliga (40 gols per partit) va encaixar 4 gols més dels que fins ara portava de mitjana (16).


El nostre juvenil, com dèiem, malgrat la derrota va donar-nos arguments per a il·lusionar-nos cap el nou any que arriba. Feia goig veure la nostra banqueta doncs per primera vegada a la temporada podia comptar el nostre entrenador amb 14 jugadors i molts d’ells en edat cadet. Esperem que aquestes impressions es puguin refermar aquest 2018 en el que entrem. De moment des d’aquest espai ens conformem a desitjar a tota la gran família del BCN SANTS un Bon Nadal i un millor Any Nou.


Desena jornada, Segona catalana juvenil masculina (grup B-primera fase), 16 de desembre del 2017.


bottom of page