top of page

El C.E. Handbol BCN Sants fa història

El club de Sants completa totes les categories d’equips femenins i masculins per primera vegada en la història de l’handbol barceloní.


Barcelona és una ciutat molt gran i amb una gran varietat de disciplines esportives, on l’handbol se situa molt per darrere del futbol i el bàsquet, que són les dues grans dominadores. Tot i això, els pocs clubs de la ciutat que promovem l’handbol aconseguim tenir nombrosos equips, tot i les dificultats a l’hora de buscar pavellons, pistes i competir amb els esports majoritaris. Després de molta feina i anys de dedicació, aquesta temporada 2017-2018, el Club Esportiu Handbol BCN Sants hem aconseguit tenir equips masculins i femenins en totes les categories d’edat, des de Benjamí fins a Sènior, amb un percentatge gairebé igual de nois i noies. Aquest fet no havia passat mai en la història de l’handbol barceloní i n’estem molt orgullosos.

Però com hem comentat no ha sigut gens senzill aconseguir-ho. Hem dedicat moltes hores a la promoció de l’handbol tant a escoles com instituts del barri de Sants, i gràcies a projectes com la Minilliga, el Firentitats i els Campus, d’Estiu i Nadal, hem animat a nois i noies a que provessin el nostre esport i el convertissin en la seva passió. També participem en projectes socials com el Som Escola, Fem Esport, Juguem dos o Intercanvi amb Montpellier, on treballem amb les entitats del barri per fer de l’esport una activitat accessible per a tothom.


En els 25 anys d'història del BCN Sants, han estat molts els equips que l’han constituït i encara més els jugadors i jugadores que n’han format part. Però malauradament l’any de fundació del club, al 1992, només existia al districte de Sants-Montjuïc el Grup Esportiu SEAT, a hores d’ara ja ha desaparegut, com a club d’handbol. I a la resta de la ciutat, a banda de la secció d’handbol del FC Barcelona, cada cop eren menys els equips que hi havia, la gran majoria dels quals depenien de centres d’ensenyament i sense una clara estructura de club específic d’handbol com la nostra.

Al principi de la història, el club només disposava d’equips masculins. Tot i això el club sempre ha apostat i promogut l’handbol femení sent així durant molts anys l’únic club d’handbol amb equips femenins federats a la ciutat. Això no ha sigut fàcil. Al 2001 es va formar el 1r equip femení del club, però va durar poc. Més tard al 2004, es va crear un equip infantil femení, l’únic a Barcelona, que va estar jugant durant 3 temporades (foto 2), però per falta de noies es va haver de desfer. Al cap d’uns anys, al 2007, a partir de germanes de jugadors i altres familiars i amics, es va formar un nou infantil. Les noies d’aquell equip van seguir jugant juntes i a dia d’avui moltes d’elles formen part de l’equip sènior femení i són entrenadores del club (foto 3). Elles han inspirat a moltes altres jugadores i des d’aquell moment la línia masculina i femenina cada any ha anat tenint més i més esportistes de base.


Com a club sempre hem rebut amb els braços oberts a tothom que tingués ganes de fer handbol, treballant pel desenvolupament personal de jugadors i jugadores, entrenadors i entrenadores, i familiars. A més a més, apostem també pels jugadors/es crescuts dins el club des de les categories de base per formar els equips sèniors i formar-los com a entrenadors/es de les diferents categories.


Per acabar, hem d’agrair a totes les persones que durant aquests 25 anys del club han col·laborat i participat fent possible que aquesta temporada haguem fet ple en equips.

Esperem seguir creixent com a club i com a família!


bottom of page