top of page

Promoció d’handbol escolar

Minilliga Handbol Sants 2024  

Amb la col·laboració de

AjBCN.jpg
ubae.png
WhatsApp Image 2024-02-09 at 17.13.22.jpeg
secretariat.jpg

Missió

Amb la missió d'impulsar l'handbol com a part vital de la comunitat local, el Club Esportiu Handbol BCN Sants s'uneix a destacats col·laboradors per oferir una activitat única dins del seu Pla de Promoció de l'Handbol al barri de Sants. Amb l'apreciable suport de l'Ajuntament de Barcelona (Districte de Sants – Montjuïc), la Fundació Ubae, el Secretariat de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, el Projecte Sants Esports i el Mercat de Sants, presentem una oportunitat emocionant per als centres educatius de primària de participar gratuïtament en aquesta iniciativa pionera.

Filosofia

El Club Esportiu d'Handbol BCN Sants, amb el seu principal objectiu de promoure i practicar l'handbol entre noies i nois de totes les edats, es consagra a impulsar els valors intrínsecs de l'esport en equip. Compromís, col·laboració, respecte, cooperació i esforç són els pilars que defineixen la nostra filosofia.


Amb una àrea d'actuació prioritària als barris de Sants, Hostafrancs, Sants-Badal i la Bordeta, obrim les portes a totes les noies i nois interessats en descobrir l'encant de l'handbol. Així, desitgem expandir la nostra passió per l’handbol més enllà dels límits geogràfics, oferint una oportunitat a qualsevol que vulgui unir-se al nostre club.


La nostra filosofia abraça diversos principis:

 • Inclusió total: Cap persona ha de ser exclosa de l'oportunitat d'iniciar-se en la pràctica de l'handbol. Tothom és benvingut a formar part de la nostra gran família esportiva.

 • Educació en valors: Ens comprometem a educar en valors fonamentals de l'esport, destacant l'esforç, la col·laboració, el compromís, el respecte i la cooperació com a eixos centrals de la nostra missió.

 • Competitivitat amb sentit: Aspirem a l'excel·lència esportiva, mantenint una pedagogia d'aprenentatge que fomenti el desenvolupament personal i el creixement com a grup. Ser competitius sense perdre de vista els valors que ens defineixen.

 

Dins dels diferents projectes del Club, destaquem la "Minilliga d’Handbol" com a pilar essencial per a la promoció i iniciació a l’handbol en edat escolar. A través d'una Lligueta Escolar, convidem els centres educatius de primària a participar, fomentant la creació de grups organitzats amb l’alumnat de diferents cursos.


Durant els tres dissabtes de competició, les famílies tenen l'oportunitat de veure com els seus fills i filles s’inicien en la pràctica de l'esport, creant així un punt de trobada i d'activitat familiar.


El Club Esportiu d'Handbol BCN Sants no només és una entitat esportiva, sinó una comunitat que celebra l'entusiasme, la dedicació i el creixement personal a través de l'handbol. 


Unim forces per construir una experiència única en aquest emocionant viatge esportiu.

Projecte

El Club Esportiu Handbol BCN Sants, compromès amb la promoció de l'handbol al barri de Sants, presenta amb entusiasme una oportunitat única per als centres educatius de primària: la Minilliga Handbol BCN Sants. 


Aquesta iniciativa, desenvolupada en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona (Districte de Sants – Montjuïc), la Fundació Ubae, el Secretariat de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, així com el Projecte Sants Esports, busca fomentar la participació activa dels estudiants en una experiència d'handbol única i gratuïta.


Minilliga Handbol Sants 2024: Una proposta apassionant

La Minilliga Handbol Sants 2024 consisteix en oferir als centres educatius de primària la oportunitat d'introduir l'handbol a l’alumnat dels cursos de 2n a 6è a través d'una "mini" competició. Aquest projecte, dinamitzat i organitzat per professionals apassionats, té com a objectiu principal fomentar l'aprenentatge de l'handbol de manera divertida i educativa.


Participació Activa i Aprendre Jugant
La Minilliga Handbol BCN Sants no només busca introduir els joves al món de l'handbol, sinó que també pretén fomentar valors com el treball en equip, la camaraderia i l'esforç. Els professionals dedicats a la dinamització de les activitats asseguren una experiència enriquidora, creant un entorn segur i divertit per a tots els participants.


Us convidem a formar part d'aquesta emocionant aventura esportiva i educativa, construint junts una base sòlida per al futur de l'handbol i de la comunitat escolar a Sants.

Objectius

Objectiu número 1
Promocionar l’handbol entre l’alumnat dels centres educatius de primària. 

Objectiu número 2
Promocionar l’esport en equip mitjançant la competició educativa entre escoles i en horari no escolar. 

Objectiu número 3
Animar a tots els nois i a totes les noies a fer esport, tinguin el nivell que tinguin.

Objectiu número 4
Oferir la possibilitat de practicar l’handbol en grups d’iniciació.

Oferta

El Club Esportiu Handbol BCN Sants ofereix de forma totalment gratuïta amb el projecte Minilliga, dissenyat per introduir l'handbol de manera divertida i educativa als estudiants de primària. Amb l'objectiu de fomentar la participació activa i el desenvolupament integral dels joves, el projecte ofereix les següents oportunitats:


1. Sessions de promoció en horari lectiu:
S'ofereixen sessions de promoció de l'handbol per a tot el grup classe durant l'horari lectiu, integrades a les classes d'Educació Física.


Preferentment destinades als cursos interessats en participar al projecte de la Minilliga, aquestes sessions proporcionen una introducció pràctica al món de l'handbol.


2. Sessions d'entrenament extraescolar:
4 sessions d'entrenament extraescolar, en grups mixtes, per aquelles persones que desitgin participar activament en el projecte.


Les dues primeres sessions es realitzen abans de la primera jornada de competició, centrant-se en l'aprenentatge de les normes essencials del joc, així com en els principis bàsics de tàctica col·lectiva i individual necessaris per iniciar-se al Minihandbol.


3. Jornades esportives en dissabtes:
3 jornades esportives en dissabtes consecutius:11 i 25 de maig i 1 de juny.


Durant aquestes jornades, els equips participants jugaran diversos partits de curt format contra altres escoles de la mateixa franja d'edat, fomentant la competició amistosa i l'intercanvi d'experiències esportives.


La concentració de tots els equips i participants en un mateix poliesportiu crea un ambient vibrant i inclusiu per a tots els participants.


(Nota: Les sessions de promoció en horari lectiu es recomana realitzar-les abans d'iniciar les sessions d'entrenament extraescolar de preparació per a la Minilliga, per garantir una progressió cohesiva i efectiva.)

Amb aquesta proposta única, el Club Esportiu Handbol BCN Sants està compromès a crear una experiència enriquidora, fomentant la passió per l'handbol i construint els fonaments d'una participació esportiva a llarg termini. 

A qui s'adreça?

El Club Esportiu Handbol BCN Sants obre les portes de les seves emocionants oportunitats preferentment a noies i nois dels cursos de segon, tercer i quart de primària. No obstant això, reconeixem i donem benvinguda amb igual fervor als estudiants dels cursos de cinquè i sisè de primària.

És en aquests anys crucials de formació que aspirem a crear una base sòlida d'amor per l'handbol, oferint una experiència única que potencií les habilitats esportives, fomenti la col·laboració i cultivi valors fonamentals com l'esforç i el respecte.

Participació

Per formar part d'aquesta aventura esportiva, les escoles han de seguir alguns passos senzills:

1. Creació de Grups Mixtos:
Col·laborar en la formació de grups mixtos d'alumnat dels cursos 2n, 3r i 4t per a la participació a la Minilliga durant les últimes setmanes del curs (maig-juny).


Un equip ha de constar d'un mínim de 6 nois/noies i un màxim de 12. Si hi ha més interès, és preferible organitzar un segon equip de l'escola.


Es valora la formació d'equips amb integrants del mateix curs, però també es pot considerar la combinació de cursos (per exemple, 5è i 6è o 3r i 4t).

2. Disponibilitat de Pista Poliesportiva:
Assegurar i facilitar l'ús gratuït de la pista poliesportiva de l'escola per a les 4 sessions d'entrenament durant les tardes establertes, fora de l'horari lectiu.


En cas que l'escola no disposi de pista poliesportiva o horari disponible, s'explorarà la possibilitat d'utilitzar instal·lacions esportives municipals properes, concentrant estudiants de la mateixa edat o cursos de diferents escoles.

3. Inscripció a la Minilliga:
És necessari apuntar-se a la Minilliga mitjançant la inscripció de tot l’alumnat participant.


La inscripció es pot fer fàcilment mitjançant el formulari online específic de la Minilliga, preferentment. També existeix la possibilitat de fer-ho mitjançant el formulari d'inscripció en paper, assegurant-nos que tots els detalls siguin correctes per a una participació fluida i exitosa.


Sumeu-vos al moviment Minilliga i feu del curs una temporada esportiva extraordinària!

Contraprestacions per a les escoles

Suport del BCN Sants:

 

 • Activitats totalment gratuïtes: Totes les activitats ofertes pel BCN Sants són gratuïtes per a l'alumnat de les escoles participants, assegurant així un accés igualitari i sense barreres.

 • Monitors i material proporcionats: El BCN Sants posa a disposició monitors i monitores qualificats per liderar les activitats, així com el material necessari per a la seva realització. Això garanteix una experiència guiada i segura per als participants.

 

Col·laboració de l'Escola:
Perquè aquesta iniciativa sigui un èxit, necessitem la col·laboració activa de les escoles participants. Les maneres en què les escoles poden col·laborar inclouen:

 

 • Promoció de l'handbol en horari no lectiu: Contribuir a la promoció de l'handbol com a oferta esportiva en horari no lectiu, oferint als estudiants una opció estimulant fora de l'entorn acadèmic.

 • Difusió del Centre: Col·laborar en la difusió del centre entre l'alumnat destinatari de l'activitat, utilitzant els canals de comunicació disponibles com ara el professorat d'educació física, la direcció del centre o l'Associació de Famílies d'Alumnes (AFA), segons l'organització interna de cada escola.

Calendari d’activitats

Amb un calendari meticulosament planificat, les dates clau per a la participació són les següents:


Març – Abril 2024: Confirmació i Inscripció

 • Confirmació de participació: Del 11 al 22 de març, els centres educatius interessats poden confirmar la seva participació, assegurant-se una plaça per als seus estudiants.

 • Període d'inscripció de l'alumnat: Del 2 al 19 d'abril s'obre el període d'inscripció per a l'alumnat. Cal registrar a tot l’alumnat que vulgui participar.


Maig – Juny 2024: Sessions d'aprenentatge i Competició (1 dia a la setmana)

 

 • 1a Sessió: Setmana del 6 al 10 de maig

 • 2a Sessió: Setmana del 13 al 17 de maig

 • 3a Sessió: Setmana del 20 al 24 de maig

 • 4a Sessió: Setmana del 27 al 31 de maig

 

Jornades de Competició de la Minilliga:

 • 1a Jornada: 11 de maig

 • 2a Jornada: 25 de maig

 • 3a Jornada: 1 de juny

Continuïtat en l’handbol

Després d'una exitosa participació a la Minilliga, el CE Handbol BCN Sants ofereix dues alternatives per a aquell alumnat que desitgi continuar explorant i gaudint de l'handbol en el proper curs.

Opció A: Handbol a la mateixa escola
Per l’alumnat amb interès continu en l'handbol, es presenta l'opció d'organitzar un grup d'activitat a la mateixa escola com a oferta extraescolar. Aquesta alternativa està subjecta a les següents condicions:

 • Consentiment del centre educatiu.

 • Nombre suficient de nois i noies de la mateixa edat.

 • Disponibilitat d'un espai esportiu a l'interior de l'escola.

 


Opció B: Sessions obertes d'entrenament amb el BCN Sants
En cas que no sigui viable organitzar un grup com a activitat extraescolar a causa de limitacions d'espai o manca de participació suficient, oferim l'oportunitat d'unir-se a les sessions obertes d'entrenament en grups del propi CE Handbol BCN Sants. 


Aquesta alternativa permet a l’alumnat interessat continuar experimentant i desenvolupant les seves habilitats en l'handbol.

Amb aquestes opcions, el Club Esportiu Handbol BCN Sants vol proporcionar continuïtat a l'interès i la participació en l'handbol, creant una ruta clara per al desenvolupament esportiu i la diversió a llarg termini. Estem compromesos amb l'èxit i el creixement de les persones participants, tant dins com fora de la pista.

Històric de participacions

Les escoles participants en les vuit edicions anteriors de la Minilliga han estat:


Escola PROA
Escola Sant Medir
Escola Gayarre
Escola Jaume I
Escola Barrufet
Escola Institució Montserrat
Escola Mosen Jacint Verdaguer
Escola Lluís Vives
Escola Pràctiques
Escola del Bosc de Montjuïc
Escola Magòria
Escola Barkeno
Escola El Polvorí
Escola Ramon Cases
Escola Joan Pelegrí
Escola Joan Miró
Escola Les Corts

bottom of page