top of page

8 de març de 2023. Dia Internacional de les Dones.Una mica d'història


El primer equip íntegrament femení del club es va constituir a inicis dels anys 2000, a la categoria d’infantil format per noies de les escoles del barri com ara Pràctiques 2 o l’Emperador Carles, però no va ser fins al 2013 que es va constituir el primer equip Sènior Femení del club gràcies a la continuïtat d’un grup estable de noies que anaven jugant juntes des de benjamines també procedents d’escoles del barri com l’Escola Proa o l’Escola Barrufet.


Gràcies a la feina feta i a la dedicació d'aquestes noies i del Club, durant la temporada 2018-2019 vam aconseguir ser l’únic club d’handbol de Barcelona ciutat amb una línia femenina completa, és a dir, amb equips femenins de totes les edats. Aquesta fita es va tornar a assolir a la temporada 2021-2022.


Un logo, un lema.


Ja fa uns anys el sènior femení, amb el suport del club, va tenir la iniciativa de posar-se un logo amb el lema del Només Sí és Sí a la samarreta de joc en contra de les discriminacions a les dones en el món de l'esport i a la societat. Des de llavors i per iniciativa pròpia tots els equips de totes les categories (femenins i masculins) el porten.Sobre el logo s'han fet algunes versions a través de membres del Club implicats en la causa.

El manifest


Arran d'aquesta iniciativa cada any s'ha fet un manifest en defensa de les dones i de l'esport femení i en contra de qualsevol mena de discriminació.


El manifest d'enguany diu així:


T’imagines l’esport sense nosaltres? Sense les jugadores? Sense les entrenadores?


El club s’ha tenyit de lila un cop més, per fomentar, donar suport, visibilitzar i protegir els drets de totes les dones.


Aquí vivim la diversitat com una oportunitat de transformació, fent d’aquesta una de les nostres fortaleses.


Volem fer créixer el club amb els valors que fins ara ens han donat sentit, cap a una societat tolerant, respectuosa i feminista.


Perquè aquí no només creixem jugadores i jugadors, també creixem persones.


Al club ho tenim clar, aquí hi cabem totes!!


El 8 M és, per nosaltres, cada dia. Però avui el lluitem més que mai. Així ho hem fet, ho estem fent i ho farem sempre.


Perquè el BCN Sants serà feminista avui i sempre.


PERQUÈ JUNTES SOM MÉS FORTES!!Implicació de Club


I com ja és tradició, tots els equips s'afegeixen a la lluita per la defensa de la igualtat de les dones en l'esport així com amb qualsevol altre àmbit de la vida. I com ho fem visible?

Els colors del club són el blanc, el negre, el vermell, el verd i el gris, però també el morat perquè hem defensat, defensem i defensarem sempre la lluita feminista fins a l'assoliment de la igualtat entre dones i homes. PERQUÈ JUNTES SOM MÉS FORTES!!

Comentários

Avaliado com 0 de 5 estrelas.
Ainda sem avaliações

Adicione uma avaliação
bottom of page