top of page

H Berga 27-26 Juvenil Masculí

Patint, patint però sense Patum al final. Llàstima! Quan semblava que l’empat, o fins i tot la victòria, eren a l’abast del juvenil del BCN aquesta no va arribar. Finalment es va caure per un gol, 27 a 26 a la pista de l’equip berguedà.


Sí, certament, per moments i en els darrers minuts del partit, semblava que seria possible la victòria. I no és que a l’equip arlequí (el nostre rival combina amb aquesta forma tan característica el color verd i vermell a la seva samarreta) se l’aparegués la Verge de Santa Maria de Queralt, tan venerada en aquestes latituds, sinó que, i tot s’ha de dir, el BCN ho va posar força fàcil a la primera part que és on, veritablement, es va començar a perdre el partit, tot i la remuntada realitzada a la segona part.


I per què a la primera part? Doncs segurament per que els nostres jugadors no van veure la final de la Super Bowl de la NFL jugada fa unes setmanes, on els Quarterbacks dels dos equips van decidir el partit. Sí, ja som conscients que parlem d’un esport diferent al que juga el nostre equip però és que pràcticament la meitat dels gols rebuts de la primera part, que va acabar amb resultat de 17 a 11 pel Berga, van ser iguals: llançament nostre que anava fora, sacada ràpida, potent i elevada del porter local a l’àrea contrària on un atacant rebia completament sol davant del nostre porter que estava més sol davant el perill que Gary Cooper en la seva coneguda pel·lícula del mateix títol.


En aquesta primera part els gols de l’Albert des de l’extrem esquerre i d’en Rubén des de la zona central van mantenir, mínimament, a l’equip en el partit. També, i en descàrrega de l’equip, s’ha de dir que el BCN es va presentar a la capital del Berguedà amb baixes significatives que van comportar alguns canvis de posició de jugadors ressentir-se de la pèrdua d’alguns automatismes tot i l’esforç realitzat des de la banqueta per cercar solucions.


Per contra, a l’inici de la segona part la defensa barcelonina va ser força més intensa i va aconseguir que el rival trigués en veure porta (més de sis minuts) i es ressentis dels contracops en aquesta fase del partit on només en un parell de jugades va aconseguir arribar ràpidament a la porteria defensada, amb encert una vegada més, pel porter Cristòbal.


I així, apuntalant el balanç defensiu-ofensiu, el BCN anava retallant distàncies: l’Adrià es va fer mal en una caiguda i va estar força minuts sense jugar o només fent-lo en atac....exclusions per les que van arribar a jugar per moments amb quatre jugadors....marcatge tancat a l’Adrià.... semblava que mai es podria remuntar el partit. Però l’equip mostrava una actitud més ferma i es va sobreposar a aquestes incidències del joc i en especial a l’expulsió amb vermella directa de lateral Àlex, que estava fent un partit força complet, ja que no es van descentrar i gol a gol feien callar a l’afició local. Arriba l’empat a 24 i després els juvenils a un gol per davant (24-25)..... i a falta de tres minuts pel final, “es va fer fosc” per que el Berga va aconseguir ser més efectiu en atac i va posar-se dos pel davant, avantatja que va quedar reduïda a un gol gràcies al darrer assolit per l’Adrià. Gol que pot resultar important cara al gol average entre aquests dos equips, ja que a la primera volta la victòria també va ser d’un gol a favor del BCN (23 a 22).


Bé, al final no es va aconseguir l’objectiu però esperem que els jugadors del juvenil entenguin que si mantenen durant més minuts l’actitud que han demostrat en la segona part seran pocs els equips que l’acabin guanyant.


Quinzena jornada, Segona catalana juvenil masculina (grup B-primera fase), 18 de febrer del 2018.


bottom of page